konvers patik yapılışını şimdiye kadar çok açıklamasını isteyen takipçilerim olmuştu
resimleriyle ayrıntılı açıklaması: normal kalınlıkta beyaz ip ölçümüz 5- 6 ay bebek kulanacak şekildedir 13 zincir çekiyoruz başlangıcta bir sefer dolayıp zincir üzerine batılıp hepsi birlikte alınıyor buna ben yalancı sık iğne diyorum 7 zincir bu şekilde devam edilir.
parmak kısımlarının geniş kısmında olması için normal 3 lu trabzan şeklinde devam ediyoruz ve bir zıncırının içine yuvarlak olup diger kısma dönecek şekilde 4-5 trabzan dolduruyoruz 5-6 zıncıre trabzan 6-7 zıncıre tekrar yalancı sık igne şeklinde devam edip son kısımda yıne bır zıncırın ıcıne 4-5 zıncır doldurup birinci sırayı tamalıyoruz.
3 zincir çekilip 2. sıraya başlıyoruz
2. sırada bütün sırayı ipi bir sefer dolayıp 2 seferde çekiyoruz 2 ılmek 2 ılmek olarak ben buna ikili trabzan diyorum resimde artırma yerlerini belirtim sadece yuvarlak olması için köşelerdebir trabzana iki tane trabzan batarak artırma yapıyoruz devamlı atırma yapmıyoruz sadece cizgili kısımlara kadar yapıyoruz.
3. sırada yine bütün sırsyı ikili trabzan şeklinde örüyorum ve sadec topuk ve parmak ucu kısımlarında bu sefer bir trabzan örüp ıkıncı trabzana ıkı sefer yapıp artırma yapıyoruz bu şekilde çizdigm kısımlaraka kadar artırma yapılıyor.
son sıramızda bütün sırayı yalancı sık iğne olarak örüyoruz topuk ve parmak uc kısımlarında 2-3 sefer aynı yere batıp büzmesını önlemek için artırma yapıyoruz artık taban kısmı bittigine göre üst kısmına geçmek için
bu resimdeki gibi tıg ıle ıkı ılmegin arasından geçirip 2li trabzan ile devam ediliyor üst kısma başlamış oluyoruz bu işlem taban ve patiğin yanlarını belirlemiş oluyor.
kenar oluşması ıkı sıra 2li rabzan yapıyoruz
ön kısmı için yarım daıre örüyoruz bunu ister ayrı örüp dikebilirsiniz isterseniz birleşik devam ederek keserek yapabilirsiniz.
bu kısımı isterseniz yuvarlak koydugum yerden başlayo ayrı sekılde yapıp dikebilirsiniz ama diger volan yerden başlarsanız bana göre daha kolay oluyor bir trabzanı örüp tıgta tutyoruz ikinci trabzabı örüp ikisini birlikte alıyoruz ve eksitilmiş oluyoruz çizgilerle görsterdim kolaylık olsun diye en sonunda yuvarak kısımda bütün trabzanları ürün son ılmeklerını tıgta topluyoruz ve hepsini birlite toplayıp kapatıyoruz.
pembe ipimizle konvers ayakkabımızın dil kısmını yapıyoruz.
kenar kısmında pembe ipimizi takarak kalan kısımlarımızı 2li trabzan ıle örmeye devam ediyoruz.
konvers patiğim oluşmaya başladı iki yanlarından eksiltme yapmayı unutmayalım
siyah ipimizle kenar kısımlarına sık igne işlemiyle dolanıyoruz.
ipimiz patiğin iç kısmından alarak ilmegin ucu dışarda kalıyor ilmekleri birbirinden geçirerek devam ediyoruz.
ipleri için uzun zincir çekiyoruz beyaz iple ve kenar süslemesi için yuvarlak örüp kırmızı veya siyak iple yıldız şekli verir gibi işliyoruz
ve mutlu son güzel konvers patiklerimiz hazır.....